فرآیند درحوزه فرایندکاوی که از آن با نام های فرایند کسب و کار یا روش کسب و کار نیز یاد میشود، مجموعه ای از فعالیت ها یا وظایف مرتبط، ساختاریافته توسط افراد یا تجهیزاتی است که در یک توالی خاص محصول یا خدمتی را برای یک مشتری یا مشتریان خاص تولید می کند. در زبان محاوره، فرآیند کسب و کار مانند یک خط مونتاژ است که تمام ورودی ها را در مراحل مختلف می گیرد و یک محصول نهایی قابل سرویس را ایجاد می کند. اساساً هر چیزی که در شرکت شما اتفاق میافتد و دارای یک شروع و پایان کاملاً مشخص است، میتواند یک فرآیند کسبوکار در نظر گرفته شود. آیا زحمتی را که هنگام درخواست شغل متحمل شدید را به خاطر دارید؟ شما بخشی از یک فرآیند کسبوکار منابع انسانی بودهاید که با درخواست شما شروع شد و به هفته حضور شما در کارخانه منتهی شد! در مورد آن فاکتوری که مشتری شما پس از خرید از شرکت شما دریافت می کند، چطور؟ این فرآیند معمولی، سفارش به پرداخت است. از آنجایی که هر فرآیند کسبوکار منحصر به فرد است، ورودیهای آن نیز منحصر به فرد است. عواملی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم به فرآیند شما کمک میکنند میتوانند تأثیر عمدهای بر آن داشته باشند و بنابراین باید بر اساس آن مشخص و بررسی شوند. برای آن ما یک راه حل داریم
مستندسازی فرآیند بخشی جدایی ناپذیر از مدیریت و بهبود فرایندهای کسب و کار است. این پست به مستندسازی فرآیند، معنا و مفهوم آن، اهمیت آن در سازمان، رابطهی آن با نقشه برداری فرآیند و مراحل ایجاد آن می پردازد. همچنین به مزایای کلیدی مستندسازی فرایند برای سازمانهای بزرگ اشاره خواهیم کرد.
مدیریت فرآیند کسب و کار یا BPM یک رویکرد سیستماتیک برای بهبود کارایی و اثربخشی فرآیندهای کسب و کار در یک سازمان برای دستیابی به اهداف خاص یا بهبود یافته کسب و کار است. انواع مختلفی از مدیریت فرایند وجود دارد و برای مؤثر بودن، باید متناسب با نیازهای یک سازمان و صنعتی که در آن فعالیت می کند، تنظیم شوند.
برای پیادهسازی فرآیندکاوی Process Mining در سازمانها، متدولوژیهای مختلفی وجود دارد که مراحل و فعالیتهای مورد نیاز را برای اجرای موفق این فرآیند تعریف میکنند. در زیر، تعدادی از متدولوژیهای رایج در پیادهسازی فرآیندکاوی در سازمانها را بررسی میکنیم: متدولوژی CRISP-DM (Cross-Industry Standard Process for Data Mining): این متدولوژی یک مدل کلی برای پیادهسازی فرآیندکاوی و استخراج دانش از دادههاست. این متدولوژی شامل شش مرحله اصلی است که عبارتند از: فهم کسبوکار، فهم دادهها، آمادهسازی دادهها، مدلسازی، ارزیابی و تفسیر نتایج. متدولوژی TDSP (Team Data Science Process): این متدولوژی توسط مایکروسافت ارائه شده است و شامل مجموعهای از فعالیتها و مراحل برای اجرای پروژههای فرآیندکاوی است. این متدولوژی شامل فعالیتهایی مانند تعریف هدف، جمعآوری و آمادهسازی دادهها، مدلسازی، ارزیابی و انتشار مدلها است. متدولوژی CRISP-PM (Cross-Industry Standard Process for Process Mining): این متدولوژی برای پیادهسازی فرآیندکاوی واقعی در سازمانها طراحی شده است. این متدولوژی شامل مراحلی مانند شناخت دادهها، استخراج فرآیندها، تحلیل فرآیندها و بهبود فرآیندها است.
مفهوم BPMS و عناصر تشکیلدهنده آن برای پاسخ به سؤال مدیریت کسب و کار BPMS چیست، بهتر است بگوییم BPMS که مخفف Business Process Management System است، یک رویکرد ساختاریافته با هدف بهبود کیفیت محصول و خدمات است. تلاش دارد تا فرآیندهای سازمان را با استراتژی سازمان همسو نگه دارد و در پی آن به هدفی بزرگتر یعنی رضایت مشتری برسد. BPMS تلاش میکند اثرات فرآیندهای کسب و کار یک سازمان را تحلیل کند، آنها را بهبود دهد و در برخی مواقع آنها را قابل پیشبینی کند.
کلیه حقوق این سامانه، متعلق به شرکت داده گستران پژواک آریا می باشد.